عوامل تهدید کننده تالاب شادگان
در میان تالاب های کشور، تالاب شادگان از نظر شکل رویشی متنوع ترین تالاب به شمار می رود و دارای ارزش های اکولوژیکی و اقتصادی بسیاری می باشد.
تالاب شادگان از لحاظ رتبه های ثبت شده در یونسکو در برهه های مختلف متفاوت بوده است.
تالاب شادگان از لحاظ رتبه های ثبت شده در یونسکو در برهه های مختلف متفاوت بوده است. زمانی رتبه ی پنجم بین المللی، بعد از آن رتبه ی هجدهم و هم اکنون رتبه ی بیست و دوم را دارا است. این سیر صعودی شماره رتبه که در واقع سیر نزولی کیفی و کمی است به دلیل دخل و تصرف های مصنوعی و بی رویه ی و ورود آلاینده های مختلف به تالاب شادگان می باشد.
از جمله عوامل تهدید کننده ی تالاب شادگان، می توان به این عوامل اشاره نمود:
الف) عبور جاده ی آبادان- ماهشهر از میان تالاب شادگان
ب) نشت لوله های نفت که از منطقه ی تالاب عبور می کند.
ج) اجرای طرح های بالا دست تالاب شادگان
از جمله عوامل تهدید کننده پناهگاه حیات وحش شادگان می توان به اجرای طرح های بالا دست تالاب از جمله سد مارون و طرح های آبیاری و زهکشی دشت های بالا دست به وسعت بیش از 55 هزار هکتار که باعث ورود کودها و سموم شیمیایی استفاده شده در این اراضی حاصل از اجرای طرح و زهاب های ناشی از زهکش اراضی شده و ایجاد پدیده ی یوتریفیکاسیون و مرگ ناگهانی تالاب را به همراه دارد، اشاره کرد.
د) تخلیه ی زباله های شهری در تالاب و حاشیه ی آن
کلیه زباله های آبادان و شادگان در این تالاب ذخیره می شوندو در دو طرف جاده آبادان- ماهشهر یعنی از کیلومتر 8 آبادان این زباله ها کاملاً مشهود هستند. دپوی این زباله های سمی نیز بار این آلودگی را دو چندان کرده است که اگر هر چه سریع تر برای آن فکر نشود به مخاطرات زیست محیطی تالاب افزوده می شود.
ه) ورود پساب طرح های کشت و صنعت نیشکر
ورود پساب های کشاورزی توأم با انواع سموم، دفع آفات نباتی ناشی از طرح های کشت و صنعت نیشکر و هم چنین ورود آب شور ناشی از پساب کارخانه های نیشکر، را می توان بزرگترین عامل تهدید کننده ی تالاب شادگان به شمار آورد.